Regelmatig brengen we een minor update voor iQualify uit. In deze updates worden voornamelijk bugs opgelost. Daarnaast kunnen er kleine functionele wijzigingen in zitten. Dit zijn verbeteringen die het gebruik van iQualify nog eenvoudiger maken en zonder toelichting gebruikt kunnen worden. Grotere functionele wijzigingen worden alleen in een major update beschikbaar gemaakt.In deze release zijn functionele wijzigingen doorgevoerd en een aantal bugs opgelost. Benieuwd naar wat er veranderd is in minor release 5.6.4? We hebben het voor je samengevat op deze pagina. Kijk op status.infoland.nl wanneer versie 5.6.4 gereleaset wordt.

iQualify training: concept en gepubliceerde versie

Het was tot nu toe niet mogelijk om de versie van een bestaande training te beheren zonder dat direct gevolgen had op plaatsen waar de training in gebruik was. Wijzigingen werden namelijk direct doorgevoerd, maar dat is niet altijd wenselijk. Soms wil je de tijd nemen om een training up-to-date te maken voordat de wijzigingen zichtbaar zijn. Dit was al wel mogelijk door een kopie van een training te maken en daarin de wijzigingen door te voeren, maar dan zou je de leerperioden of LTI-links naar de gedeelde training bij moeten werken om deze wijziging zichtbaar te maken. Doordat je nu aan een concept kunt werken terwijl er ook een gepubliceerde versie bestaat is dit probleem opgelost.

Alle bestaande trainingen worden bij het uitbrengen van deze release automatisch naar een gepubliceerde versie omgezet. Om een gepubliceerde training te wijzigen moet je eerst een nieuwe conceptversie maken. Je kunt het concept vervolgens bewerken en eventueel verwijderen zonder dat dit de gepubliceerde versie beïnvloedt. Als alle gewenste wijzigingen zijn doorgevoerd kun je de training publiceren. Vanaf dat moment wordt op alle plekken waar de training in gebruik is de de nieuwe gepubliceerde versie getoond. Het is ook nog steeds mogelijk om een kopie van een training te maken, dit kan zowel van een een concept als van een gepubliceerde training. Een gekopieerde training start, zoals een nieuwe training, altijd met een concept versie.

Concept training

Bugfixes:

  • 62343: Het was soms niet mogelijk om een vragenpool te verwijderen.
  • 62755: Als aan een leerperiode een lege gebruikersgroep gekoppeld is kregen studenten bij het openen van de ‘mijn cursussen’ een foutmelding.

status.infoland.nl

Als er gepland onderhoud, ongepland onderhoud of een actuele verstoring is wordt dit altijd gecommuniceerd via de pagina status.infoland.nl. Op deze pagina kun je je abonneren om automatisch op de hoogte te worden gebracht over belangrijk onderhoud of verstoringen. Ook kun je hier de status van actuele verstoringen bekijken.