Regelmatig brengen we een minor update voor iQualify uit. In deze updates worden voornamelijk bugs opgelost. Daarnaast kunnen er kleine functionele wijzigingen in zitten. Dit zijn verbeteringen die het gebruik van iQualify nog eenvoudiger maken en zonder toelichting gebruikt kunnen worden. Grotere functionele wijzigingen worden alleen in een major update beschikbaar gemaakt. In deze release zijn 2 functionele wijzigingen opgenomen en zijn er enkele bugs opgelost. Benieuwd naar wat er veranderd is in minor release 5.6.6? We hebben het voor je samengevat op deze pagina. Kijk op status.infoland.nl wanneer versie 5.6.6 gereleaset wordt.

LTI 1.3

Voor gedeelde toetsen en trainingen maken we gebruik van de LTI-standaard. Dit is een breed toegepaste standaard om leermateriaal tussen leersystemen uit te wisselen. Hiermee is het mogelijk om toetsen die in iQualify beheerd worden binnen een ander LMS te gebruiken. Hiervoor is het nodig dat beide systemen dezelfde LTI-standaard ondersteunen. iQualify is nu uitgebreid zodat andere systemen ook gedeelde toetsen en trainingen kunnen consumeren op basis van LTI 1.3. In deze versie zijn een aantal fundamentele wijzigingen doorgevoerd ten aanzien van de communicatie tussen de twee systemen.

Om gebruik te kunnen maken van deze versie dien je contact op te nemen met de servicedesk. Het is niet mogelijk om tegelijkertijd zowel de huidige methode als de LTI 1.3 methode te gebruiken. Ook om het consumerende LMS op basis van LTI 1.3 in combinatie met iQualify te testen is assistentie vanuit Infoland nodig.

Functioneel werkt de vernieuwde methode min of meer hetzelfde. Bij een gedeelde toets wordt in plaats van een LTI-link nu een Resource Link ID getoond. De algemene LTI-instellingen vind je in het scherm ‘Koppelingsinformatie’ die getoond wordt in het scherm ‘Gedeelde  materialen”.

Gebruikers in batch selecteren

In het gebruikersbeheer kun je nu in een batch gebruikers selecteren. Dit kan handig zijn als je buiten iQualify nog een administratie bijhoudt. Door op selecteren te klikken kun je vervolgens een lijst met gebruikersnamen plakken in het dialoog. Door op OK te klikken worden alle gebruikers die bekend zijn in iQualify geselecteerd. De geselecteerde gebruikers kun je daarna verwijderen of e-mailen.

Bugfixes:

  • 63362: Het toevoegen van een toets aan een leerperiode gaf een foutmelding. Dit gebeurde als een organisatie een abonnement had op toetsen uit een andere organisatie terwijl die organisatie inmiddels niet meer bestaat.
  • 63355: Het genereren  van het rapport “Vragenrapportage over een leerperiode” kon veel tijd in beslag nemen wat soms ook in een foutmelding resulteerde.

status.infoland.nl

Als er gepland onderhoud, ongepland onderhoud of een actuele verstoring is wordt dit altijd gecommuniceerd via de pagina status.infoland.nl. Op deze pagina kun je je abonneren om automatisch op de hoogte te worden gebracht over belangrijk onderhoud of verstoringen. Ook kun je hier de status van actuele verstoringen bekijken.