Bericht geplaatst op 26 oktober 2021 in Zenya SaaS

Zenya 6.1.3

De uitrol van Zenya 6.1.3 start in de week van 25 oktober.
Kijk op status.infoland.nl voor exacte datum/tijd voor uitrol naar Zenya SaaS.

Module Impact
General functionalities of Zenya Nil
Audits Nil
Compliance Nil
DOC Low
Card files Nil
FLOW Nil
Portals & collections Nil
RISK Nil
Planning& schedules Nil
CHECK Nil
Technical Nil

Zoeken in Zenya met een slimmere zoekmachine

In Zenya kun je op verschillende plekken zoeken naar informatie, op deze plekken worden op basis van je zoekopdracht altijd de meest relevante resultaten getoond. Maar zoekresultaten kunnen altijd beter. Daarom blijven we altijd kijken naar nieuwe technieken die de performance en het resultaat van zoeken verbeteren.

In Zenya 6.1.3. introduceren we semantisch zoeken. Deze nieuwe techniek voor zoeken levert betere performance voor het laden van zoekresultaten. Tevens kijkt deze techniek naar de relevantie van de context van de zoekopdracht en de taal van de zoekopdracht om betere relevantie aan te brengen in de zoekresultaten.

Voor de meest optimale resultaten moet Zenya dus ook weten in welke taal documenten zijn. We hebben met een slimme tool een analyse uitgevoerd en automatisch de taal van het document laten instellen. Dat zal in de meeste gevallen goed gebeurd zijn. Echter kan het voorkomen dat er toch een verkeerde taal is ingesteld. Als documentbeheerder kun je de taak aanpassen in de eigenschappen van het document.

Wil je meer weten over deze nieuwe techniek voor zoeken? Lees dan dit topic op onze community.


Waar komt deze nieuwe techniek voor zoeken beschikbaar?

In eerste instantie rollen we deze nieuwe techniek voor zoeken uit voor het zoeken in het documentbeheer. Op de korte termijn zullen we deze techniek ook gaan toepassen bij het zoeken in het overzicht van meldingen. Uiteindelijk, op de langere termijn, gaan we dit ook toepassen voor het zoeken in het portaal, maar willen we eerst ervaringen op doen met het zoeken op de andere twee plekken.

Voor de toepassing van deze techniek maken we gebruik van de mogelijkheden die het Azure platform biedt. Dit betekent dat deze nieuwe techniek voor zoeken alleen beschikbaar komt voor klanten die gehost worden in onze SaaS omgeving.

Daarnaast hebben we in deze patchpack update, zoals gebruikelijk, een aantal foutjes gerepareerd. Hopelijk heb je er geen of weinig last van gehad!

Voor applicatiebeheerders

Bekijk het overzicht met bugfixes door op de knop hieronder te klikken of log in op mijn.infoland.nl.