Interactieve documenten 2.0.8

Voor interactieve documenten worden losstaande updates uitgevoerd. Deze kunnen samenvallen met een minor of major release voor Zenya, maar dat hoeft niet. Dit geldt zowel voor Zenya on-premise als voor Zenya SaaS.

Regelmatig brengen we een minor update voor interactieve documenten uit. In deze updates worden voornamelijk bugs opgelost. Daarnaast kunnen er kleine functionele wijzigingen in zitten. Dit zijn verbeteringen die het gebruik van interactieve documenten nog eenvoudiger maken en zonder toelichting gebruikt kunnen worden. Grotere functionele wijzigingen worden alleen in een major update beschikbaar gemaakt.

Deze release bevat één functionele wijzigingen en een aantal bugfixes.

Kijk op status.infoland.nl voor exacte datum/tijd voor de uitrol van deze update.

Grootte afbeeldingen beïnvloeden

Het is nu mogelijk om voor een afbeelding te bepalen of deze groot middel of klein getoond moet worden. Hierbij is het goed om te weten dat afbeeldingen nooit groter getoond worden dan ze in werkelijkheid zijn. Voorheen was er een maximale breedte die toegepast werd en als de afbeelding die breedte had of groter werd de maximale grootte toegepast. Dit gedrag blijft het zelfde wanneer je voor een afbeelding de optie “groot” kiest. Daarnaast kun je er nu ook voor kiezen om de afbeelding op middel of klein te zetten en wordt de afbeelding procentueel kleiner getoond.

Behalve deze instelling die je zelf kunt bepalen blijft het zo dat de beschikbare ruimte en schermgrootte ook invloed hebben op de getoonde grootte van de afbeelding. Dit maakt dat afbeeldingen in de praktijk soms toch dezelfde grootte kunnen hebben ondanks dat deze instelling voor de afbeeldingen verschillend is.

Hyperlink aan hotspot bij afbeelding toevoegen

Bij een hotspot op een afbeelding kan een hyperlink toegevoegd worden. Bij iedere hotspot kan er één hyperlink toegevoegd worden via de hyperlink wizard. Er wordt dan naast de hotspot tekst een icoon getoond. Als een gebruiker op dat icoon klikt wordt in een nieuw tabblad de ingestelde hyperlink geopend.

Bugfixes

  • 62552: Hyperlinks werden niet onderstreept als je met je muis er ‘boven’ hangt.
  • 64123: Hyperlinks in een opsommingslijst konden niet één voor één verwijderd worden. De hele lijst werd dan verwijderd.