Iedere 2 á 4 weken brengen we een minor update voor iQualify uit. In deze updates worden voornamelijk bugs opgelost. Daarnaast kunnen er kleine functionele wijzigingen in zitten. Dit zijn verbeteringen die het gebruik van iQualify nog eenvoudiger maken en zonder toelichting gebruikt kunnen worden. Grotere functionele wijzigingen worden alleen in een major update beschikbaar gemaakt.

Benieuwd naar wat er veranderd is in minor release 5.4.1 ? We hebben het voor je samengevat op deze pagina.

Wachtkamer voor beveiligde omgeving

Als student wil je na binnenkomst in een toetsruimte graag snel starten met de toets. Maar als je meerdere keren probeert in te loggen en het niet lukt is dat frustrerend, zeker vlak voor een spannende toets. Dat een student nog niet altijd kan inloggen is wel uit te leggen, de toets staat simpelweg nog niet open of de student is nog niet door een toezichthouder geactiveerd.

Vanaf nu komt de student bij een succesvolle login in een virtuele wachtkamer terecht. iQualify controleert continu of de toets al gestart kan worden, en als dat het geval is wordt de student direct doorgestuurd. Eventueel kan handmatig nog gecontroleerd worden of de toets al gestart kan worden. Dit zorgt voor rust voor zowel de student als de toezichthouder.

Deze functionaliteit was eerder al in release 5.4.0 beschikbaar maar werd vanwege bug 60919 tijdelijk uitgeschakeld.

Bugfixes

  • 60919: Bij het inloggen op de beveiligde toetsomgeving kregen gebruikers een foutmelding.
  • 60705: Een update om iOS veroorzaakte een probleem bij het beantwoorden van een sleepvraag. Het was niet goed mogelijk om antwoorden naar de gewenste plek te slepen.