Interactieve documenten 2.0.11

Voor interactieve documenten worden losstaande updates uitgevoerd. Deze kunnen samenvallen met een minor of major release voor Zenya, maar dat hoeft niet. Dit geldt zowel voor Zenya on-premise als voor Zenya SaaS.

Regelmatig brengen we een minor update voor interactieve documenten uit. In deze updates worden voornamelijk bugs opgelost. Daarnaast kunnen er kleine functionele wijzigingen in de update zitten. Dit zijn verbeteringen die het gebruik van interactieve documenten nog eenvoudiger maken en zonder toelichting gebruikt kunnen worden. Grotere functionele wijzigingen worden alleen in een major update beschikbaar gemaakt.

Deze release bevat functionele wijzigingen en een aantal bugfixes.

Kijk op status.infoland.nl voor exacte datum/tijd voor de uitrol van deze update.

Functionaliteit tabellen

De mogelijkheden voor tabellen in interactieve documenten zijn flink uitgebreid.

Tabel vormgeving
Wanneer een tabel is ingevoegd is het mogelijk om rijen en kolomen overal in de tabel toe te voegen en/of te verwijderen. Ook de eerste rij en eerste kolom van de tabel kunnen worden vastgezet.
Daarnaast passen de kolommen zich dynamischer aan aan de inhoud van de cellen.

Cel-opmaak
Voor de cel-opmaak is er nu een editor beschikbaar, welke het mogelijk maakt om de tekst in de cellen van de tabel een meer passende uitstraling te geven. Binnen de editor is het mogelijk om de tekst vet, onderstreept en cursief te tonen. Te kiezen voor; normale tekst, Kop 1 of Kop 2. Daarnaast zijn ook de functionaliteiten zoals subscript, superscript, opsommingen en hyperlinks mogelijk in tabellen.

Bugfixes

  • 66536: Wanneer een opmerking wordt toegevoegd aan het interactieve document, was het mogelijk de opmerking locatie “Betreft” ook op Kop2 te plaatsen.
  • 66347: Wanneer je een hotspot aanklikt en hiermee een hyperlink opende, om vervolgens een andere hotspot aan te klikken om een andere hyperlink te opnenen werd dezelfde pagina geladen als bij de eerste hotspot.