Iedere 2 á 4 weken brengen we een minor update voor iQualify uit. In deze updates worden voornamelijk bugs opgelost. Daarnaast kunnen er kleine functionele wijzigingen in zitten. Dit zijn verbeteringen die het gebruik van iQualify nog eenvoudiger maken en zonder toelichting gebruikt kunnen worden. Grotere functionele wijzigingen worden alleen in een major update beschikbaar gemaakt.

In deze release zijn functionele wijzigingen doorgevoerd en een aantal bugs opgelost. Benieuwd naar wat er veranderd is in minor release 5.5.1? We hebben het voor je samengevat op deze pagina.

P- en RIT-waarde bij statische toetsen in leerperiode

In de beveiligde toetsomgeving van iQualify, de Secure Test Environment (STE), wordt bij statische toetsen voor iedere vraag de P- en RIT-waarde getoond. Met deze release worden de P- en RIT-waarde ook getoond bij statische toetsen in de reguliere testomgeving. Op basis van deze gegevens (en eventuele opmerkingen) kun je als toetsmaker bepalen dat sommige vragen binnen deze toets beter niet gebruikt kunnen worden omdat de p-waarde bijvoorbeeld heel laag of heel hoog is. Ook is het mogelijk dat ze geen of een negatieve bijdrage (negatieve RIT-waarde) leveren aan wat je met de toets wil meten. Het kan dus zijn dat op basis van deze informatie je de vraag wil aanpassen of niet meer in deze context in een toets wil gebruiken.

Opmerking plaatsen bij vraagvoorbeeld

Bij het samenstellen van een toets of vragenpool kun je nu direct een opmerking plaatsen of de vraag openen. Op dat moment worden vragen vaak kritisch bekeken of ze opgenomen kunnen worden in de selectie. Als er dan redenen zijn om een opmerking te plaatsen of de vraag eventueel direct aan te passen is dat nu eenvoudig mogelijk.

Status in de wachtruimte in toezichthoudersscherm

Van studenten die in de wachtruimte klaar zitten om een toets te starten wordt nu de status getoond in het toezichthoudersscherm. Zo kun je de studenten die succesvol zijn aangemeld en klaar zitten onderscheiden van studenten die nog niet zijn aangemeld. In het voorbeeld is tevens nog eens onder de aandacht gebracht dat je in het zoekveld op alle kolommen kunt zoeken om een selectie van gebruikers te maken.

Bugfixes

  • 61403: Bij het toevoegen van een gebruiker was het niet mogelijk om een e-mail adres met meer dan 50 karakters in te voeren.
  • 61614: De lijst met gedeelde materialen was regelmatig traag en gaf daardoor soms een foutmelding.

status.infoland.nl

Als er gepland onderhoud, ongepland onderhoud of een actuele verstoring is wordt dit altijd gecommuniceerd via de pagina status.infoland.nl. Op deze pagina kun je je abonneren om automatisch op de hoogte te worden gebracht over belangrijk onderhoud of verstoringen. Ook kun je hier de status van actuele verstoringen bekijken.