Bericht geplaatst op 17 september 2020 in iQualify

Ongeveer 4x per jaar brengen we naast de minor updates een major update voor iQualify uit. In deze updates introduceren we nieuwe mogelijkheden en zorgen we ervoor dat al bestaande functionaliteiten nóg gemakkelijker en beter werken. Ook zorgen we er in deze updates voor dat iQualify technisch ‘bij de tijd’ blijft.

iQualify 5.6 is vanaf donderdag 24 september beschikbaar. Benieuwd naar wat er nieuw is in deze versie? We hebben het voor je samengevat op deze pagina.

Impact van deze update

De wijzigingen die in deze release zijn doorgevoerd hebben geen directe impact op het primaire proces van het afnemen van toetsen en trainingen. De impact voor studenten en beheerders wordt daarom als laag ingeschat.

Eindgebruikers: Lage impact
Beheerders: Lage impact

Veilige toetsen maar dan vanuit huis

Door corona kunnen toetsen niet zomaar in een fysieke ruimte binnen de organisatie afgenomen worden. Het is simpelweg nog niet mogelijk om met veel studenten tegelijkertijd in een ruimte samen te komen. Een oplossing hiervoor is het toetsen in kleinere groepen, of toetsen vanuit huis. Bij het toetsen vanuit huis kon je tot nu toe echter geen gebruik maken van de beveiligde STE omgeving.

Vanaf deze release is het mogelijk om een beveiligde locatie te gebruiken zonder IP-restrictie. Dit betekent dat studenten vanuit waar ook ter wereld kunnen aanmelden om een toets in de beveiligde STE omgeving te maken. Hiervoor moet een specifieke locatie aangemaakt worden. Dit kan de servicedesk voor je uitvoeren. Bedenk daarbij een goede naam die voor zowel voor studenten als docenten duidelijk is. Vervolgens kun je een leerperiode aan deze locatie koppelen zoals je dat gewend bent. De student moet voor zo’n toets niet aanmelden via ste.iqualify.nl maar op hun eigen URL. Als er een toets voor hen klaar staat dan wordt hiervan een extra blok getoond op de mijn cursussen pagina. Door op de locatie te klikken komt de student in de wachtkamer of dient een activatiecode in te voeren afhankelijk van de gekozen inrichting. Vanaf dat moment werkt alles dus zoals bij een toetsafname in een beveiligde locatie.

Groepen met gebruikers aan leerperiode koppelen

Bij een leerperiode is een nieuw tabblad “Groepen” toegevoegd. Daar kun je groepen met gebruikers koppelen aan de leerperiode. Dit werkt dynamisch, als een student aan de groep wordt toegevoegd dan krijgt deze automatisch ook toegang tot de leerperiode (mits die natuurlijk beschikbaar is). Het werkt ook andersom, wordt een student uit een groep gehaald dan is de leerperiode niet meer beschikbaar. Het beheren van deelnemers bij leerperioden wordt hierdoor in veel situaties een stuk eenvoudiger. Het is ook nog steeds mogelijk om losse gebruikers toe te voegen en daarbij ook te filteren op groep. Dit proces hebben we eveneens wat eenvoudiger gemaakt zo kun je nu achtereenvolgens filteren op verschillende groepen en daaruit losse studenten selecteren om toe te voegen. In de lijst met deelnemers zie je uiteindelijk alle studenten die recht hebben op dit leermateriaal. Als een groep in deze lijst dikgedrukt is, dan is dat een reden waarom deze student toegang heeft tot het leermateriaal.