Interactieve documenten 2.0.7

Voor interactieve documenten worden losstaande updates uitgevoerd. Deze kunnen samenvallen met een minor of major release voor iProva, maar dat hoeft niet. Dit geldt zowel voor iProva on-premise als voor iProva SaaS.

Regelmatig brengen we een minor update voor interactieve documenten uit. In deze updates worden voornamelijk bugs opgelost. Daarnaast kunnen er kleine functionele wijzigingen in zitten. Dit zijn verbeteringen die het gebruik van interactieve documenten nog eenvoudiger maken en zonder toelichting gebruikt kunnen worden. Grotere functionele wijzigingen worden alleen in een major update beschikbaar gemaakt.

Deze release bevat één functionele wijzigingen en een aantal bugfixes.

Automatisch scrollen na keuzeknop

Nadat een keuze is gemaakt bij een keuzeknop is het heel logisch dat je ervaart dat jouw actie een effect oplevert. Het kan zijn dat direct onder de keuzenknop bepaalde content verschijnt maar het is ook goed mogelijk dat dit buiten beeld gebeurt. Mogelijk is dit op een heel andere plek ergens verderop in het document. In dat geval zie je dus geen direct effect van je actie en blijf je als lezer vertwijfeld achter.

In deze release is dit gedrag gewijzigd. Nadat je een keuze hebt gemaakt scrolt het document automatisch naar het eerstvolgende blok. Het kan zijn dat dit blok beschikbaar is geworden door de gemaakte keuze maar dat hoeft niet. Het beantwoorden van enkele achtereenvolgende vragen wordt zo ook veel gebruiksvriendelijker, zeker op een mobiel apparaat.

Bugfixes

  • 61842: De minimum kolombreedte van een tabel op smalle schermen was relatief groot waardoor de kolom onnodig veel ruimte in beslag nam als er weinig tekst in staat.
  • 61862: Een interactief document kon niet geprint worden als het document een niet-werkende YouTube bevatte.
  • 61913: Bij het invoegen van een afbeelding werd deze soms op een andere plek aan het document toegevoegd dan bedoeld.