Bericht geplaatst op 14 november 2022 in Zenya SaaS

Zenya 6.3.0 Update 1

In deze update hebben we een aantal foutjes gerepareerd. Hopelijk heb je er geen of weinig last van gehad!

Kijk op status.infoland.nl voor de exacte datum/tijd voor uitrol naar Zenya SaaS.

Wijziging van leesrechten voor externe bronnen

In Zenya 6.3.0 zijn leesrechten voor externe bronnen geïntroduceerd. Hierdoor kun je het gebruik van externe bronnen beperken tot een aantal specifieke gebruikers of groepen.

Standaard is daarbij de systeemgroep “Alle aangemelde gebruikers” ingesteld als lezer voor alle externe bronnen. Dit is echter vanuit veiligheidsoogpunt niet altijd de gewenste situatie.

In de Zenya 6.3.0 Update 1 zijn deze leesrechten daarom gewijzigd. De systeemgroep “Alle aangemelde gebruikers” wordt verwijderd. Daarnaast worden leesrechten toegevoegd voor alle gebruikers en groepen die meld- of coördinatorrechten hebben voor een meldtype met deze externe bron. Dit voorkomt dat onbevoegde gebruikers toegang kunnen krijgen tot de externe bron.

Voor i+ODBC-bronnen kun je deze leesrechten wijzigen via het applicatiebeheer “Externe bronnen” in Zenya.

Voor andere soorten externe bronnen (HL7/Nedap/MijnCaress), kun je contact op nemen met de Infoland servicedesk om deze wijzigingen door te laten voeren (indien meldrechten voor de melder worden gewijzigd). Dit is het geval omdat het nog niet mogelijk is om zelf deze  leesrechten via Zenya te wijzigen. We verwachten in een van de komende releases de functionaliteit aan Zenya toe te voegen om leesrechten voor deze andere “Externe bronnen” te kunnen wijzigen.

Elke 14 dagen brengen we een minor update uit voor Zenya SaaS.
In deze updates verbeteren we de prestaties van Zenya en repareren we bugs.
Soms voeren we in deze updates ook kleine verbeteringen in de functionaliteit en/of het uiterlijk van Zenya door. Het criterium wat we hierbij hanteren is ‘minimale impact op de eindgebruiker’.

Wijzigingen met een grotere impact worden altijd uitgerold in major updates, die ongeveer 4x per jaar uitkomen en altijd vooraf worden aangekondigd.