Interactieve documenten 2.0.9

Voor interactieve documenten worden losstaande updates uitgevoerd. Deze kunnen samenvallen met een minor of major release voor Zenya, maar dat hoeft niet. Dit geldt zowel voor Zenya on-premise als voor Zenya SaaS.

Regelmatig brengen we een minor update voor interactieve documenten uit. In deze updates worden voornamelijk bugs opgelost. Daarnaast kunnen er kleine functionele wijzigingen in zitten. Dit zijn verbeteringen die het gebruik van interactieve documenten nog eenvoudiger maken en zonder toelichting gebruikt kunnen worden. Grotere functionele wijzigingen worden alleen in een major update beschikbaar gemaakt.

Deze release bevat één functionele wijzigingen en een aantal bugfixes.

Kijk op status.infoland.nl voor exacte datum/tijd voor de uitrol van deze update.

Vernieuwde inhoudsopgave

De inhoudsopgave die getoond wordt bij het bekijken van een document is volledig herzien. Deze toont nu – naast de koppen in teksten – ook de gebruikte keuzeknoppen en uitklappanelen.

Daarnaast past de inhoudsopgave zich dynamisch aan tijdens het navigeren door het document. Daarmee weerspiegelt deze altijd de inhoud die op dat moment wordt weergegeven in het document. Stel dat na het klikken op een keuzeknop er extra tekst met koppen wordt weergegeven, dan zullen deze koppen ook in de inhoudsopgave verschijnen.

Met bovenstaande ontwikkeling is de tweede navigatieknop – de ‘gemaakte keuzes’ knop – komen te vervallen omdat deze niet meer nodig is.

De inhoudsopgave zal voortaan – bij voldoende beschikbare schermbreedte – in beeld blijven als deze is geopend. De gebruiker kan deze handmatig weer sluiten.

Bugfixes

  • 62371: Geprinte versies van interactieve document met tabellen werden niet altijd volledige getoond.
  • 63128: Woorden verdwenen bij het bewerken van een tekstblok.
  • 63885: Tekst in tabellen werd soms afgekapt wanneer het document werd afgedrukt of opgeslagen als PDF.
  • 64037: Gedeelte van text verdween bij het printen van een interactief document.
  • 64580: Het printen van zeer grootte interactieve documenten resulteerde soms in een foutmelding.
  • 65468: Hyperlinks in hotspots in een interactief document opende meerdere tabs.